Best Practices
Dom trade d.o.o.

V SID banki smo v sklopu financiranja naložb za trajnostno rast slovenskega turizma družbi Dom trade zagotovili 18 letni kredit v višini 2,5 mio EUR za rekonstrukcijo Hotela Špik in oživitve turizma na področju Gozd Martuljka.

Podjetje Dom Trade d.o.o. iz Žabnice pri Škofji Loki je srednje veliko družinsko podjetje, ki se že vse od leta 1993 ukvarja s prodajo gradbenega materiala na drobno in debelo. Danes ima podjetje več prodajalen širom Slovenije in ponuja prodajni program z več kot 13.000 različnimi prodajnimi artikli ter svojo ponudbo dopolnjuje še z dostavo na dom z namenom razvoza kupljenega blaga strankam.

Podjetje je leta 2017 kupilo zapuščen objekt starega Hotela Špik z namenom rekonstrukcije in izgradnje dodatnega apartmajskega dela ter oživitve turizma na področju Gozd Martuljka. Dve leti zatem so pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in dozidavo starega Hotela Špik in novogradnjo apartmajsko nastanitvenega kompleksa.

Po obnovitvi starega Hotela Špik so le tega tudi preimenovali v Triangel Boutique Hotel. Prenovljen hotel obsega 11 dvoposteljnih sob, restavracijo in manjši prostor, namenjenim kongresnemu turizmu. Sobe so opremljene sodobno, s pridihom narave in lesenih dodatkov. Del restavracije je tudi sprejemnica – lounge, kjer gostje ob kaminu lahko posedijo ob pijači in sladicah. Drugi objekt je apartmajska hiša s štirimi apartmaji. Vsi apartmaji imajo na zahodni strani svoj atrij, dva apartmaja pa tudi balkone iz spalnic. Objekta sta med seboj povezana s hodnikom, v kletnih prostorih obeh objektov je tudi skupen wellness center s 4 različnimi savnami, masažnim bazenom, prostorom za počitek, masažnim studiom in fitnesom.

Triangel Boutique Hotel odlikuje izjemna lokacija na robu Triglavskega narodnega parka, kjer se gostje po nekaj korakih znajdejo v nedotaknjeni naravi. Harmonično se zliva z okolico, saj upošteva lokalno arhitekturno izročilo. Domačinom ter tudi turistom zagotavlja zasebnost in dobro počutje, poslovnežem in podjetjem pa idealno okolje za nastajanje novih idej.

SID banka je s posojilom družbi Dom trade prispevala k trajnostnemu razvoju turizma, prav tako pa banka kot promotor slovenskega gospodarstva podpira podjetja, ki stremijo k optimalni izrabi virov in spoštovanju kulturne avtentičnosti lokalnega prebivalstva in okolice ter zagotavljanju izhodišč za dolgoročno ekonomsko delovanje in razvoj.  

Direktorica podjetja Dom trade, Polona Tičar: »V podjetju Dom trade vedno stremimo k izzivom. Nov izziv smo našli v turizmu, v našem domačem gorenjskem okolju. Obstoječ zapuščen turistični objekt smo si projektantom zamislili v osveženi obliki in vanj vključili čim več ponudbe; in tako je nastal Triangel Boutique Hotel v Gozd Martuljku. S tem pa je tudi rasla investicija in potrebovali smo partnerja, ki verjame v našo zgodbo. Pregledali smo ponudbe več poslovnih bank in se na koncu odločili za najbolj ugodno SID banko. Najpomembnejši kriteriji so bili moratorij in ročnost odplačevanja ter seveda obrestna mera. Če ima podjetje dobro idejo, stabilno zgodovino, kapitalsko ustreznost in dobro pripravljen finančni plan, je veliko lažje s pomočjo bank. Z dobro pripravo pa lahko podjetnik tudi sam izbira med bankami, mi smo izbrali za nas najbolj ugodno.«

»Vsekakor projekta izgradnje hotela brez finančne podpore SID banke ne bi mogli izpeljati. SID banka je vsekakor ugodnejša pri obrestnih merah in zahtevanih zavarovanjih kredita.«

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
23. September 2022

Representatives of 18 European development banks and incentive financial institutions, the European Investment Fund and the European Commission attended a high-level meeting in Ljubljana...

15. June 2022

The Japan Bank for International Cooperation (JBIC; Governor: MAEDA Tadashi) signed a memorandum of understanding (MOU) on June 14 with the SID banka, d.d., Ljubljana (SID Bank; President:...

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.