O banki
Zgodovina
2021

Širitev SEGIP (t. i. SEGIP Top-Up).

2020

Interventno in proticiklično delovanje v času epidemije COVID.

Vzpostavitev dodatnega Sklada skladov zaradi epidemije COVID.

2018

Izdaja Zelene obveznice za financiranje projektov krožnega gospodarstva.

2017

Vzpostavitev SEGIP za razvoj trga lastniškega financiranja v Slovenij.

Vzpostavitev Sklada skladov za izvajanje finančnih instrumentov Evropske Kohezijske Politike.

Skupaj z NKBM omogočili izdajo prve zelene obveznice v Sloveniji (GEN-I Sonce).

2014

SID banka uspešno prestane vseevropske obremenitvene teste ECB.

2012

Začetek izvajanja posojilnih skladov v sodelovanju z MGRT (do danes 5 PS).

2009

Dokapitalizacija SID banke zaradi njene večje vključitve v protikrizne ukrepe.

2007

Z dovoljenjem Banke Slovenije preoblikovanje v specializirano banko z nazivom SID – Slovenska izvozna in razvojna banka, d. d., Ljubljana (krajše: SID banka, d.d., Ljubljana).

2006

Soustanovitev centra za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR).

2004

Začetek veljavnosti Zakona o zavarovanju in financiranju mednarodnih gospodarskih poslov s predpisi, ki urejajo delovanje zavarovalnic.

Ustanovitev PRO KOLEKT-a in oddedlitev SID-PKZ.

2002

Pridobitev 50 % deleža v PRVEM FAKTORJU.

1992

Ustanovljena leta 1992 kot Slovenska izvozna družba (SID). Delovanje SID je urejal Zakon o Družbi za zavarovanje in financiranje izvoza Slovenije.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
15. Junij 2022

Predsednik uprave SID banke, mag. Damijan Dolinar, in guverner Japonske banke za mednarodno sodelovanje, g. Maeda Tadashi, sta ob prisotnosti veleposlanice RS na Japonskem, dr. Ane...

13. Junij 2022

Obveščamo vas, da s 30.6.2022 zaključujemo programe RRI3, Naložbe 3, Promet 1, OSN brez in z EGF jamstvom ter posojilo za financiranje naložb za RRI iz Sklada skladov Covid-19.

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.