Primer dobre prakse
Čebelarsko društvo Ljubljana Moste - Polje

Tomaž Svete, predsednik Čebelarskega društva Ljubljana Moste - Polje: "Veseli in ponosni smo, da ste kot pomembna ustanova prisluhnili, kako pomembna je čebelja populacija za naše življenje."

Tomaž Svete, predsednik Čebelarskega društva Ljubljana Moste-Polje: »Veseli in ponosni smo, da ste kot pomembna ustanova prisluhnili, kako pomembna je čebelja populacija za naše življenje in velikodušno podprli projekt postavitve čebelnjakov, ne le pri nas ampak v celotni Sloveniji.«

Četrtna skupnost Moste - Polje se trudi ohranjati zelene površine, saj se zaveda, da so zelena zaledna območja pomembna za Ljubljano. Kmetijske površine se preko doline Besnice nadaljujejo po Sadni poti, ki se razteza med Javorom in Jančami, preko rodovitnih hribov, kjer kmetje in sadjarji gojijo jagode, sadno drevje in ostale kmetijske pridelke v še neokrnjeni naravi. Na obronkih se prosto pase živina, čebelarji pa so predvsem ponosni na avtohtono ajdo, ki je poleg naštetega prava mana za jesensko pašo čebeljih družin, ki so pomemben vir samooskrbe našega mesta.

V Sloveniji ima čebelarstvo dolgotrajno tradicijo in spada med tradicionalno kmetijsko dejavnost s katero se ukvarja okoli 8.500 čebelarjev. Čebele na leto izdelajo 2.000 do 2.500 ton medu, z njegovo prodajo pa čebelarji ustvarijo več kot milijon evrov prometa. Osveščanje mladih o pomenu čebelarstva za ohranjanje rastlinstva in čebelarstvu kot kmetijski dejavnosti je zato zelo pomembno.

»Tako Čebelarsko društvo, kot tudi četrtni odbor Moste - Polje se je vaše pobude za financiranje čebelnjaka v Četrtni skupnosti Sostro zelo razveselilo. Čebelarski krožek osnovnošolcev na osnovni šoli Sostro si bo pod mentorstvom naših izkušenih čebelarjev sedaj lahko tudi v »živo«, ne le prek monitorjev računalnikov, nabiral neprecenljive izkušnje in spoznaval skrivnosti razvoja, delovanja in življenja naše kranjske sivke.« poudarja predsednik društva Tomaž Svete.

"Čebelarski krožek si bo nabiral neprecenljive izkušnje in spoznaval skrivnosti razvoja, delovanja in življenja naše kranjske sivke."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.