Primer dobre prakse
Hotel Mons

SID banka je v sklopu razvojno-spodbujevalnega programa za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega pogumno podprla investicijo prenove Hotela Four Points by Sheraton

SID banka je v sklopu razvojno-spodbujevalnega programa za financiranje naložb za trajnostno rast slovenskega turizma pogumno podprla investicijo prenove Hotela Four Points by Sheraton, ki ga upravlja družba Hotel Mons d.o.o S financiranjem projekta SID banka prispeva tudi k udejanjanju dolgoročne strategije razvoja slovenskega turizma.

V družbi so se za dograditev hotela odločili zaradi ugotovitve, da v Ljubljani primanjkuje ustreznih nastanitvenih kapacitet s štirimi zvezdicami, ob dejstvu, da število turistov in prenočitev v Ljubljani raste.

S kreditom v višini 11,8 milijona evrov je SID banka družbi Hotel Mons omogočila dograditev hotela za 122 novih sob, povečanje parkirne garaže za 100 avtomobilov, povečanje konferenčnih dvoran, prenovo a-la-carte restavracije, prenovo penzionske restavracije, dograditev Wellness centra z bazenom, whirlpoolom in dvema savnama.

Prizidek hotela vizualno in arhitekturno dopolnjuje obstoječo podobo hotela, prav tako pa so pri njegovi izgradnji upoštevani trajnostni vidiki grajenja skladno s trajnostnimi standardi za gradnjo LEED Platinum, tri-slojno zasteklitvijo oken, rekuperacijskim prezračevanjem, uporabo toplotnih črpalk, streho z ekstenzivno ozelenitvijo in, ki zmanjšuje radiacijo toplote v okolje in sistemom za energetsko upravljanje stavbe (Building Management System).

Lokacija hotela (ob obvoznici, obkroženega z zelenim pasom), dizajn hotela, njegova vključenost v ugledno mednarodno verigo, veliko povpraševanje po konferenčnih prostorih in dobri rezultati dosedanjega poslovanja več kot upravičujejo novo investicijo, s katero bo hotel ohranil osnovno silhueto arhitekture uglednega slovenskega arhitekta Borisa Podrecce.

Hotel je s trinajstimi kongresnimi dvoranami na 1500 kvadratnih metrih največji kongresni hotel ne le v Ljubljani, temveč v Sloveniji.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.