Primer dobre prakse
Mestna občina Maribor

Saša Arsenovič, župan MOM: »SID banka je upravičila pričakovanja, saj smo v vseh projektih, za katere smo podali vlogo na SID banko, to dobili odobreno pod pogoji, ki so bili v primerjavi z ostalimi bankami tudi najugodnejši.«

 Mestna občina Maribor je dom znamenitemu stadionu Ljudski vrt, kjer potekajo najrazličnejše nogometne in druge športne prireditve. Zgrajen je bil v 60. letih 20. stoletja in tudi že večkrat obnovljen, nazadnje leta 2018.

Nogometni stadion Ljudski vrt velja za zaščitni znak štajerske prestolnice in je kot naravna, kulturna, arhitekturna in športna znamenitost ponos mesta Maribor.

Mestna občina Maribor je prejela sredstva SID banke za financiranje projekta Prenova stare tribune Ljudski vrt. Ta obsega celovito prenovo stare (zahodne) tribune Ljudskega vrta.

»V primerjavi z drugimi bankami smo ugotovili, da ponuja SID banka nižjo obrestno mero in daljšo ročnost kot ostale banke.«

Stara tribuna je po več kot 50 letih uporabe vidno zastarela, konstrukcija dotrajana, določeni predeli pod tribuno pa povsem neuporabni. Ker pa konstrukcija glavnega loka s svojimi izjemnimi merami predstavlja izjemen gradbeni podvig, je zato tudi spomeniško zaščitena.

Glavni cilji projekta prenove stare (zahodne) tribune je tako ohranitev arhitekturne dediščina mesta Maribor kot zagotovitev varnosti uporabnikov zahodne tribune, zadostitev kriterijem o toplotni zaščiti in učinkoviti rabi energije v stavbah, vzpostavitev funkcionalnih dostopov do tribune in na sami tribuni, zagotovitev ustreznih sanitarnih pogojev, pridobitev novih funkcionalno opremljenih prostorov za potrebe umestitve nujno potrebnih vsebin, pridobitev funkcionalno opremljenih prostorov za izvajanje različnih dodatnih dejavnosti ter celovita urejenost celotnega rekreacijsko-športnega kompleksa Ljudski vrt.

»Podpora SID banke nam omogoča, da lahko realiziramo v krajšem času več  investicij, kot bi ji sicer, saj zakonodaja določa maksimalni obseg zadolževanja z vidika odplačil in z daljšo ročnostjo imamo večjo možnost zadolževanja. SID banka nudi kredite z daljšo ročnostjo od drugih bank, to pomeni 20-letno ročnost. Večina ostalih bank ponuja 10- do največ 15-letno ročnost, razen ene izjeme, ter nižjo obrestno mero.«

SID banka s sodelovanjem pri projektu podpira uspešne in pozitivne zgodbe, ki imajo velik vpliv na širšo okolico. Z investicijo mestne občine bo gledalcem omogočen bolj kvaliteten ogled nogometnih in drugih športnih tekem ter večja varnost na samem dogodku.

Cilj SID banke je občinam zagotoviti dodatne in posebnim potrebam prilagojene inštrumente dolgoročnega financiranja in lažjo izpolnitev zastavljenih ciljev.

»SID banka je upravičila pričakovanja, saj smo v vseh projektih, za katere smo podali vlogo na SID banko, to dobili odobreno pod pogoji, ki so bili v primerjavi z ostalimi bankami tudi najugodnejši.«

Nasvet Mestne občine Maribor drugim občinam, ki še razmišljajo o tem, kje bi vzeli posojilo:

»V kolikor imajo že izdelano celotno projektno dokumentacijo, naj posredujejo tudi povpraševanje na SID banko, saj v danem času nudi najnižjo obrestno mero in najdaljšo ročnost.«

"Podpora SID banke nam omogoča, da lahko realiziramo v krajšem času več investicij, kot bi ji sicer, saj zakonodaja določa maksimalni obseg zadolževanja z vidika odplačil in z daljšo ročnostjo imamo večjo možnost zadolževanja."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.