Primer dobre prakse
OLLO Audio d.o.o.

Rok Gulič, lastnik in direktor: »Prizadevamo si spremeniti način, kako avdio inženirji doživljajo zvočno opremo, in jih s tem navdihniti, da presežejo tisto, kar velja za standardno, ter posledično vnesejo v svoje delo več svobode in fleksibilnosti.«

OLLO Audio d.o.o.

Zgodba OLLO Audio se je začela, ko je ustanovitelj, Rok Gulič, ob rojstvu dvojčkov v večernih urah poskušal doma zmešati zgoščenko za svojo glasbeno skupino. Ko je iskal rešitev, ki ne bi konstantno zbujala družine, a bi še vedno omogočala kvalitetno miksanje, je ugotovil, da je to težava, s katero se srečujejo mnogi avdio inženirji. Radovedna narava in podjetniška žilica ga je spodbudila, da je v očetovi delavnici sredi Vipavske doline, začel izdelovati prvi prototip.

2 leti kasneje je imel pripravljen izdelek, ki je s združevanjem naravnih materialov in inovativnega akustičnega inženiringa kazal obetavne rezultate. Dobri prvi odzivi s trga so Roka spodbudili, da se je vključil v Primorski Tehnološki Park ter se prijavil na razpis P2 Slovenskega Podjetniškega Sklada.

Drugo leto po ustanovitvi je podvojil prihodke, tretje leto kar podeseteril in v letu 2020 presegel pol milijona prihodkov. Rast je zahtevala dodatna sredstva za zagotovitev zadostnega obratnega kapitala, ki jih je podjetje pridobilo v obliki dveh mikro posojil SID banke, sklenjenih pri posredniku Primorski hranilnici d.d. Njihovi bančni svetovalci, s posebnim občutkom za podjetništvo, niso spregledali poslovne priložnosti za vzajemno sodelovanje z mladim, rastočim in tehnološko razvojno usmerjenim podjetjem, ki je v tistem trenutku že naredilo velik korak iz domačega na tuje trge.

Z lastnimi sredstvi in posojili je podjetje uspešno vstopilo na globalni trg pro audio opreme in postalo profitabilno podjetje, ki sedaj zaposluje 7 ljudi. Kupci njihovih izdelkov so inženirji svetovno znanih glasbenikov, ki sodelujejo z U2, Adele, Lady Gaga, Ariano Grande, Radiohead, Muse in številnimi drugimi.

Komisija German Design Award je podjetju podelila laskavi naziv winner 2021 v kategoriji entertainment, ki pomembno potrjuje inovativnosti pristopov izdelave, oblike in funkcionalnost produktov OLLO Audio in jih s tem postavlja ob bok prepoznavnejšim evropskim podjetjem.

 

Spletna stran podjetja

"Prizadevamo si spremeniti način, kako avdio inženirji doživljajo zvočno opremo, in jih s tem navdihniti, da presežejo tisto, kar velja za standardno, ter posledično vnesejo v svoje delo več svobode in fleksibilnosti."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
26. September 2023

2. septembra 2023 je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov v avgustu 2023 (ZIUOPZP). Velja za vse, ki so utrpeli škodo v...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.