Primer dobre prakse
Resalta

Luka Komazec, direktor Resalte: »SID banka nam je zagotovila finančna sredstva, ki so nam omogočila nadaljnji razvoj naših projektov in vlaganje v storitve in rešitve za energetsko učinkovitost v celotni regiji.«

Na pobudo SID banke v sodelovanju z Evropskim investicijskim skladom (EIF) je bil v letu 2017 ustanovljen Slovenski naložbeni program kapitalske rasti (SEGIP). SEGIP je namenjen lastniškemu in kvazi-lastniškemu financiranju slovenskih malih, srednje velikih ter mid-cap podjetij. SID banka se je zavezala, do bo za program SEGIP namenila 50 milijonov EUR lastnih sredstev (brez garancije države), dodatnih 50 milijonov EUR pa prispeva še EIF iz Evropskega sklada za strateške naložbe (z garancijo EFSI). Z uspešno mobilizacijo dodatnih sredstev drugih zasebnih vlagateljev preko programa SEGIP lahko celotna velikost sredstev namenjenih za slovenska podjetja preseže 150 milijonov EUR, kar bi pomenilo vsaj 3-kratnik sredstev SID banke.

Podjetje Resalta je eno izmed podjetij, ki so prejeli sredstva po programu lastniškega financiranja za dolgoročno financiranje projektov energetskega sektorja.

Resalta je mlado ljubljansko podjetje, ki zagotavlja energetske storitve in rešitve iz obnovljivih virov energije. Delujejo v Sloveniji in na področju jugovzhodne Evrope - v Bolgariji, na Hrvaškem, Češkem, v Italiji, Črni gori, Makedoniji in Srbiji. S svojim delovanjem zasledujejo cilj zmanjševanja emisij ogljikovega dioksida ter manjše porabe energije.

V iskanju naprednega in zanesljivega partnerja, z visoko stopnjo razumevanja področja energetske učinkovitosti, so se odločili za sodelovanje s SID banko. Slednja z inovativnim pristopom ponuja prilagojene lastniške in dolžniške finančne instrumente.

Direktor podjetja Resalta, Luka Komazec, v SEGIP vidi koristi, ki jih ta prinaša slovenskemu gospodarstvu: »V preteklosti smo uspešno izvedli več projektov v sodelovanju s SID banko, sedaj pa se z novim financiranjem preko SEGIP-a Resalta postavlja kot eden vodilnih neodvisnih ponudnikov energetskih storitev v Sloveniji in omogoča podjetju uresničevanje ambicioznega poslovnega plana. Resalta bo tako še naprej angažirana v izvedbo projektov z visoko stopnjo energetske učinkovitosti, vključevanju obnovljivih virov v projekte, nižanju emisij CO2, posledično pa bo ustvarjala prihranke tako zasebnim, kot javnim partnerjem. Za izvedbo in vzdrževanje projektov bodo angažirani lokalni izvajalci, kar bo imelo tudi spodbuden vpliv na slovensko gospodarstvo.«

Za sodelovanje s SID banko so se po njegovih besedah odločili zaradi usmerjenosti banke v razvoj novih storitev in industrij v Sloveniji ter podpore in močne rasti, ki jo zagotavlja sodelujočim podjetjem. »SID banka nam je zagotovila finančna sredstva, ki so nam omogočila nadaljnji razvoj naših projektov in vlaganje v storitve in rešitve za energetsko učinkovitost v celotni regiji.«

»SID banka je izpolnila vsa naša pričakovanja in bila temeljita, podrobna in predana. Skupno sodelovanje je bilo zelo učinkovito.«

Kakšen nasvet bi podali ostalim podjetjem in podjetnikom, ki razmišljajo o posojilu?

»Najti morajo zaupanja vrednega partnerja, ki razume njihov poslovni model in bo imel ustrezne vire ter ekipo, ki jim bo zagotovila namensko podporo.«

Ogled videospota z več primeri dobre prakse.

"SID banka je prilagodljiva, napredna banka, ki vidi priložnosti v inovativnih poslovnih modelih."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.