Primer dobre prakse
Webo Maribor d.o.o.

Uroš Predikaka, direktor: »SID banka je s financiranjem obratnih sredstev in zalog materiala, predvsem pa z zavarovanjem kreditov za pripravo na izvoz bistveno pripomogla k doseganju zastavljenih ciljev našega podjetja.«

 »Naši posli se doma in v tujini v veliki meri pridobivajo prek javnih naročil; torej javni naročniki, ki imajo običajno plačilni rok vsaj 30 dni po dobavi. Ker takšni plačilni pogoji in tveganje povezano s temi posli za naše podjetje pomenijo prevelik zalogaj, smo se odločili, da se obrnemo na SID banko, ki nam je z veseljem priskočila na pomoč.«

Webo Maribor, d.o.o., je podjetje, ki se ukvarja s prodajo gasilskih vozil in opreme za gasilce in reševalce. V skupino poleg Webo Maribor, d.o.o., sodita še podjetji Webo, d.o.o., in proizvodno podjetje Euro GV, d.o.o. Skupina zaposluje približno 50 sodelavcev. Zadnja leta se podjetje vse bolj usmerja v izvoz. Delež izvoza je trenutno 60-odstoten, cilj pa je, da izvoz po letu 2020 doseže približno 90 odstotkov. Izdelki podjetja so prisotni v Sloveniji, na Hrvaškem, Kosovem, v Bosni in Hercegovini, Romuniji, Nemčiji, Švici, Rusiji, Azerbajdžanu, na Kitajskem, v Združenih Arabskih Emiratih, Egiptu ter Demokratični republiki Kongo.

»S storitvami, ki jih nudi SID banka, smo lažje pridobili posle v tujini. Naše terjatve so postale varnejše, dobili smo konkurenčnejše pogoje pri poslovnih bankah, povečali število zaposlenih in zvišali dodano vrednost na zaposlenega. Povečali pa smo tudi število držav, v katerih smo prisotni z našimi proizvodi.«

"S storitvami, ki jih nudi SID banka, smo lažje pridobili posle v tujini. Obrnite se na SID banko, tam poiščejo rešitev za vas."

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
26. September 2023

2. septembra 2023 je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov v avgustu 2023 (ZIUOPZP). Velja za vse, ki so utrpeli škodo v...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.