Velika podjetja
Zeleno financiranje

Razvijate "zelene" projekte in vas zanima kakšne možnosti financiranja so vam na voljo?

SID banka je pri razvoju zelenega trga v Sloveniji ena finančno najbolj angažiranih bank in že sedaj verjetno najbolj zelena banka v Sloveniji. Trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo spodbujamo že od leta 2010, ko smo bili eden od pobudnikov tega koncepta v Sloveniji.

Financiranje zelenih projektov je mogoče po vseh programih SID banke, saj za projekte s trajnostno komponento kot vir financiranja uporabimo zeleno obveznico.

Financiranje za zelene projekte lahko prejmete prek naslednjih programov.

V okviru Sklada skladov

Sklad skladov je sklad kohezijskih sredstev, ki ga upravlja SID banka. Podjetja lahko zelene projekte financirate po naslednjih programih:

 

Posredno financiranje preko poslovnih bank

Podjetja lahko pri poslovnih bankah prejmete ugodno financiranje iz vira SID banke. Za zelene projekte je na voljo program:

 

Zelena obveznica

Več o možnostih financiranja in izdaji zelene obveznice si lahko preberete na spodnji povezavi.

Primeri dobre prakse:

 

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
26. September 2023

2. septembra 2023 je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov v avgustu 2023 (ZIUOPZP). Velja za vse, ki so utrpeli škodo v...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.