Best Practices
KRS Sistemi d.o.o.

Sodelovanje med SID banko in KRS sistemi, s katerim je bilo slednjim omogočeno delno financiranje snežnih topov in nadaljnji razvoj podjetja.

Zametki družbe KRS Sistemi segajo v leto 1991, ko je družina Kranjc začela s proizvodnjo prvih prototipov snežnih topov. V svojem portfelju ponujajo proizvodnjo in prodajo snežnih topov, servisiranje tovrstne opreme in avtomatizacijo zasneževanja. V času od ustanovitve družbe so z domačim znanjem in izkušnjami prijavili patent za snežni top s komercialnim imenom Sherpa NPA (Nucleation System Power Aerodynamic). Izdelek so kasneje prenovili in izboljšali ter ga tudi uspešno patentirali pri Uradu RS za intelektualno lastnino.

Snežne topove Sherpa odlikujejo izjemno dobre meritve delovanja, energetska varčnost, nizka vlažnost ter temparatura zraka, kar jim omogoča večji vodni pretok in nižjo specifično težo snega.

V okviru razvojno-spodbujevalnega programa SID banke je bil družbi KRS Sistemi odobren kredit za delno financiranje snežnih topov. Financiranje obsega tako stroške razvoja, stroške prototipov, kot tudi stroške dokončanja investicije v zgradbo in okolico.   

Robert Krajnc, direktor podjetja: »Snežni topovi so precej kompleksni izdelki, ki zahtevajo začetni vložek. Naš glavni trg so Alpe s svojimi konzervativnimi kupci. Sedaj imamo možnost sprejeti tudi taka naročila, ki so plačana ob dobavi ali v sezoni, ko je oprema dobavljena. Prej smo bili v glavnem omejeni na kupce, ki so bili pripravljeni avansirati, ali pa na drag revolving, ki je tudi omejen. V upanju, da bo ta virus le kot nekajmesečna amnezija, menim, da nam je ta kredit odprl glavna vrata na zahodni trg. Ne do konca, dovolj pa, da jih lahko zdaj sami počasi silimo narazen in vstopimo.«

SID banka s tem sledi strategiji spodbujanja malih in srednjih podjetij ter razvoja domačega znanja. Prav tako podpira izvozno dejavnost, saj družba KRS Sistemi deluje mednarodno in veliko svojih topov izvozi v tujino.

Za sodelovanje s SID banko so se po besedah družbe odločili zaradi kompleksnosti proizvoda in želje po sodelovanju z banko, ki bi jim prišla nasproti pri financiranju proizvodnje.  

»SID banka je upravičila naša pričakovanja.« 

"Najbolj od vseh ste nam šli nasproti."

Call us at +386 1 200 75 00 or e-mail us at info@sid.si

countries
where SID bank was present in 2021
mill €
volume of credit portfolio in 2021
mill €
volume of INSURANCE portfolio IN 2021
15. July 2024

SID Bank, the European Investment Fund, and the Croatian Development Bank HBOR have become cornerstone investors in the first technology innovation fund in Slovenia and Croatia.

24. April 2024

Publication of SID Bank's annual report for...

A
News
Legal notice

By subscribing to the newsletter you agree that SID banka, d.d., Ljubljana can notify you about news related to the bank, general information related to communications and advertising, articles, current offers and other business information, as well as performing analyses about the reading of the submitted contents for its own needs and uses your personal data, whereas it can engage an external provider (e.g. mailChimp) for the mailing list in accordance with its rules and store the data in the cloud. SID banka hereby guarantees that your subscription can be revoked and your data erased at any time.