O banki
Ogljični odtis

Izraz ogljični odtis (ang. carbon footprint) se uporablja za ponazoritev količine izpustov ogljikovega dioksida (CO2) in drugih toplogrednih plinov (v nadaljevanju TGP), ki jih s svojim delovanjem povzročajo organizacije.

Ogljični odtis za SID banko postaja eno izmed osnovnih meril za oceno in spremljanje vpliva njenega delovanja na okolje.

Namen izračunavanja ogljičnega odtisa SID banke je poročanje o emisijah toplogrednih plinov (TGP), ki nastajajo zaradi izvajanja dejavnosti finančnih storitev v okviru izdanih dovoljenj Banke Slovenije, kreditiranja preko poslovnih bank in hranilnic, sodelovanja z drugimi poslovnimi bankami v bančnih sindikatih in neposrednega financiranja končnih upravičencev.

Merjenje in spremljava ogljičnega odtisa SID banke se izvaja skladno z zahtevami GHG Protocol – A Corporate Accounting and Reporting Standard, in sicer po obsegih emisij TGP 1, 2 in 3.

 

Poročilo o ogljičnem odtisu SID banke v letu 2022

Poročilo o preverjanju in mnenje 2022

Povzetek mnenja preveritelja Bureau Veritas v slovenščini

Povzetek mnenja preveritelja Bureau Veritas v angleščini

 

Poročilo o ogljičnem odtisu SID banke v letu 2021

Poročilo o preverjanju in mnenje 2021

Povzetek mnenja preveritelja Bureau Veritas v slovenščini

Povzetek mnenja preveritelja Bureau Veritas v angleščini

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.