O banki
Primernost naložbe

Primernost naložbe za zeleno financiranje za različne sektorje v angleškem jeziku lahko preverite na naslednji povezavi: EIB Green Eligibility Checker

Green Checker je napredno orodje za analizo trajnosti, ki vam omogoča ocenitev usklajenosti vaše naložbe z evropsko klasifikacijo trajnosti (EU Taxonomy) ter okoljski in družbeni vpliv vaših naložb oziroma poslovnih odločitev. S pomočjo aplikacije boste lahko bolje razumeli, kako vaše naložbe prispevajo k trajnostnemu razvoju in okoljskim ciljem. To orodje je razvila Evropska investicijska banka, z namenom poenostavitve ugotavljanja zelenosti investicij in njenih učinkov. Na področjih, kjer EU Taxonomy še ni razvita oziroma določena, orodje začasno temelji na standardih Evropske investicijske banke.

Kaj vam orodje Green Checker ponuja:

  • Trajnostna analiza: Izdelava podrobne ocene trajnostnega vpliva vaših naložb in poslovnih odločitev.
  • Individualni nasveti: Na podlagi rezultatov trajnostne analize lahko pridobite vaši naložbi prilagojene nasvete za izboljšanje vašega trajnostnega vpliva.
  • Trajnostni cilji: Določite si lahko trajnostne cilje vaše naložbe, ki jih spremljate v realnem času.
  • Izobraževalni viri: Pridobite lahko dostop do bogate baze znanja o trajnostnih naložbah in njihovem vplivu.

Trajnostna analiza vaše naložbe je lahko pomemben dejavnik ocene sprejemljivosti vaše naložbe za financiranje s strani SID banke in pogojev le-tega, vključno z višino obrestne mere.

Orodje Green Checker ima zagotovljeno redno nadgrajevanje vsebine.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.