Mala in srednja podjetja
Financiranje malih in srednje velikih ter mid-cap podjetij (SEGIP PE)

Sklad je namenjen:

  • zagotavljanju zadostnega kapitala podjetij za rast in širitev poslovanja podjetij,
  • povečanju produktivnosti in dodane vrednosti podjetij,
  • kreiranju novih delovnih mest,
  • podpori pri izvozu in internacionalizaciji podjetij, ki so v fazi rasti.

Primeren je za mala in srednje velika podjetja (MSP) ter (mala) mid-cap podjetja.

Za upravljavca sklada, ki sta bila izbrana s strani Evropskega investicijskega sklada, sta:

ALFI PE d.o.o., https://alfipe.si/, e-mail: alfipe@alfi.si, telefon: 041 547 837​

 

Generali Investments d.o.o., https://www.generali-investments.sie-mail: nasvet@generali-investments.sitelefon: 080 80 24

 

 

Uspešne zgodbe

Sklada sta poleg sredstev SEGIP-a pridobila še dodatnih 85 milijonov € sredstev s strani poučenih zasebnih vlagateljev. Vsaj 75 % sredstev obeh skladov je namenjenih slovenskim podjetjem v obliki lastniškega financiranja, kar predstavlja več kot 4-kratnik sredstev SID banke. Sklada sta že izvedla naložbe v slovenska podjetja kot so Trival Antene, Medilab, Baby Center, Pikapoka, Apollo, Paradajz, Lit Tranzit, Rolnet (proteini.si), MDT&T in druge.

Več o uspešnih zgodbah.

Kontakt

Matej Zalar, v. d. direktorja oddelka za razvoj produktov in evropske programe

Oddelek za razvoj produktov in evropske programe

E: matej.zalar@sid.si

T: 01 200 75 19

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.