Velika podjetja
Uspešne zgodbe

SID banka zainteresiranim podjetjem nudi lastniško financiranje preko Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP), katerega glavni pobudnik je bila že v letu 2016 ravno SID banka, ko smo na tem področju zaznali veliko tržno vrzel. Od 100 mio EUR sredstev (50 mio EIF, 50 mio SID banka) jih je bilo 50 mio EUR namenjenih za sklade zasebnega kapitala s slovenskimi upravljavci, ki jih je na podlagi javnega razpisa izbral EIF. V okviru Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP) sta bila za upravljavca programa izbrana sklad Alfi PE d.o.o. (KF Finance) in sklad Generali Growth Equity Fund (Generali Investments).

sklad Alfi PE nam je z 12,5 mio EUR uspelo angažirati še dodatnih 45 mio EUR sredstev s strani zasebnih vlagateljev, kar je veliko nad pričakovanji, ki so bila postavljena ob vzpostavitvi SEGIP. Od tega bo vsaj 75 % sredstev sklada namenjenih slovenskim podjetjem v obliki lastniškega financiranja, kar predstavlja več kot 4-kratnik sredstev SID banke. Sklad je izvedel naložbe v Trival AntenePrevent & DelozaMedilab ter Baby Center, PikapokoElektronički računi iz Zagreba in Veterinarsko bolnico Slovenska Bistrica.

Družba Generali Investments je preko svojega sklada Generali Growth Equity Fund z vložkom SID banke 12,5 mio EUR uspela dodatno mobilizirati še 40 mio EUR sredstev zasebnih vlagateljev. Od tega je najmanj 70% sredstev predvidenih za slovenska podjetja, kar tudi prestavlja skoraj 4-kratnih sredstev SID banke. Sklad Generali Growth Equity Fund je izvedel naložbe v podjetje Eko PapirLIT Tranzit in Paradajz.  

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2020
mrd €
dodatne prodaje v letu 2020
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2020
01. Januar 2022

SID banka, d.d., Ljubljana sporoča, da sta, po izteku mandata pretekle uprave, z dnem 1. 1. 2022 funkcijo predsednika in članice uprave nastopila mag. Damijan Dolinar,...

30. December 2021

Podjetjem so preko sklada skladov SID banke na voljo sveža povratna sredstva za posojila in portfeljske garancije za raziskave, razvoj in inovacije, za mikrokredite, portfeljske garancije...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.