Velika podjetja
Uspešne zgodbe

SID banka zainteresiranim podjetjem nudi lastniško financiranje preko Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP), katerega glavni pobudnik je bila že v letu 2016 ravno SID banka, ko smo na tem področju zaznali veliko tržno vrzel. Od 100 mio EUR sredstev (50 mio EIF, 50 mio SID banka) jih je bilo 50 mio EUR namenjenih za sklade zasebnega kapitala s slovenskimi upravljavci, ki jih je na podlagi javnega razpisa izbral EIF. V okviru Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP) sta bila za upravljavca programa izbrana sklad Alfi PE d.o.o. (KF Finance) in sklad Generali Growth Equity Fund (Generali Investments).

sklad Alfi PE nam je z 12,5 mio EUR uspelo angažirati še dodatnih 45 mio EUR sredstev s strani zasebnih vlagateljev, kar je veliko nad pričakovanji, ki so bila postavljena ob vzpostavitvi SEGIP. Od tega bo vsaj 75 % sredstev sklada namenjenih slovenskim podjetjem v obliki lastniškega financiranja, kar predstavlja več kot 4-kratnik sredstev SID banke. Sklad je izvedel naložbe v Trival AntenePrevent & DelozaMedilabBaby CenterPikapoko, MDT&T, Veterinarska bolnišnica Slovenska Bistrica in Elektronički računi iz Zagreba.

Družba Generali Investments je preko svojega sklada Generali Growth Equity Fund z vložkom SID banke 12,5 mio EUR uspela dodatno mobilizirati še 40 mio EUR sredstev zasebnih vlagateljev. Od tega je najmanj 70% sredstev predvidenih za slovenska podjetja, kar tudi prestavlja skoraj 4-kratnih sredstev SID banke. Sklad Generali Growth Equity Fund je izvedel naložbe v podjetje Eko PapirLIT TranzitParadajz, Panorganic, Rolnet (proteini.si)Eko papir in Diverto iz Hrvaške.

Generali Growth Equity Fund

 

 

Uspešen vstop in izstop iz lastniških deležev:

 

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.