Velika podjetja
Neposredno financiranje v obliki sofinanciranja

Financiranje razvojnih projektov, skupaj s poslovnimi bankami.

Razvojni projekti se lahko financirajo tudi po načelu sofinanciranja (v obliki sindikata oziroma konzorcija bank, club deal poslov in drugih oblik sofinanciranja), po katerem SID banka ali poslovna banka identificira, pregleda ter strukturira posel in povabi poslovno banko ali SID banko k sodelovanju.

Prednosti za podjetja

  • financiranje izvedbe večjih in zahtevnejših projektov,
  • zaprtje finančne konstrukcije projekta, na podlagi sodelovanja in povezovanja s poslovnimi bankami,
  • daljša odplačilna doba financiranja,
  • zagotovljeni tržni pogoji financiranja,  
  • nadaljnja rast in razvoj podjetja ter lažje doseganje zastavljenih ciljev.

To prinaša številne prednosti vsem deležnikom, saj je preko delitve tveganj omogočeno financiranje večjih projektov, ali pa si financerji le-te razdelijo tako, da poslovne banke omogočijo financiranje s krajšo ročnostjo, SID banka pa z daljšo ročnostjo in tako zadosti različnim potrebam razvojnih projektov na trgu.

 

Kontakt:

Matjaž Frank

Elektronska pošta: matjaz.frank@sid.si

Telefon: 01/ 2007 566

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.