Mala in srednja podjetja
Regionalna platforma za prenos tehnologij (Central Eastern European Technology Transfer - CEETT platform)

Namen vzpostavitve CEETT platforme, v katero bo EIF vplačal 20 milijonov, SID banka in HBOR pa vsaka po 10 milijonov evrov, je ustanovitev in vplačilo teh sredstev v regionalni sklad tveganega kapitala. Sklad bo namenjen financiranju raziskovalnih projektov, razvoja tehnologij in intelektualne lastnine s potencialno komercialno vrednostjo za gospodarstvo, v njihovi najzgodnejši fazi, ko so še v domeni raziskovalnih skupin na univerzah in raziskovalnih institutih. S tem bo omogočen njihov uspešen razvoj ter komercializacija v končne produkte in storitve gospodarstva z visoko dodano in tržno vrednostjo.

Komu je platforma namenjena:

  • predvsem projektom v fazi preizkusa koncepta (t. i. proof-of-concept),
  • koristniki financiranja morajo biti v semenski, start up ali poznejših fazah razvoja,
  • projekt mora biti rezultat raziskovanja na univerzah ali drugih raziskovalnih inštitucijah.

 

Več o platformi in skladu tveganega kapitala

Javni poziv - Prijava na razpis za izbor finančnega posrednika za podporo komercializacije slovenskih in hrvaških raziskav

Sporočilo za javnost

 

Kontakt

Natalija Stošicki, direktorica

Oddelek za naložbe in evropske programe

E: Natalija.Stosicki@sid.si

T: 01 200 74 86

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na financiranje@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
26. September 2023

2. septembra 2023 je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov v avgustu 2023 (ZIUOPZP). Velja za vse, ki so utrpeli škodo v...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.