200 milijonov evrov likvidnostnih posojil in 150 milijonov evrov zavarovalnih ter pozavarovalnih poslov SID banke v času epidemije

SID banka je že v februarju začela spremljati vpliv širjenja virusa SARS-CoV-2 na mednarodno in slovensko gospodarstvo, ter na podjetja in banke, ki so posrednice njenih razvojnih virov financiranja. Na podlagi v anketi zaznanih potreb pri več kot 100 obstoječih komitentih je nato marca slovenskim podjetjem ponudila tako nova kot tudi prilagojena neposredna in posredna financiranja ter različne instrumente zavarovanj. 

Od marca do konca maja je iz naslova že obstoječih in novih interventnih COVID programov prejela več kot 250 vlog za pridobitev kreditov, garancij in zavarovanj, pri čemer je bilo odobrenih poslov v skupni višini 350 milijonov evrovV fazi odločanja je še za okoli 230 milijonov evrov kreditov in 50 milijonov evrov zavarovanj s strani več kot 150 podjetij. Poleg tega, po podatkih SID banke, približno 200 podjetij svoje vloge v okviru obstoječih COVID programov še pripravlja.

Podjetja so tako že prejela cenovno ugodnejše vire, ob tem pa se SID banka s pristojnimi ministrstvi že dogovarja za povečanje kvot, ki bi omogočilo nadaljnje prepotrebno ugodno likvidnostno financiranje za podjetja.

 

Sporočilo za javnost

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mlrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mlrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
02. Julij 2020

SID banka je na mednarodnih kapitalskih trgih uspešno izdala covid-19 obveznice v znesku 350 mio EUR. Sredstva iz naslova obveznic bodo namenjena financiranju slovenskega gospodarstva za...

23. Junij 2020

Podjetja, ki se soočajo z likvidnostnimi posledicami izbruha epidemije COVID-19 in tista, ki proizvajajo proizvode ali opravljajo storitve, ki prispevajo k zdravljenju in preprečevanju širjenja...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.