Center odličnosti Vesolje-SI: Izstrelitev satelita NEMO-HD

Center odličnosti Vesolje-SI združuje akademske, znanstvene in tehnološke potenciale na področju Slovenije ter tako slovenskim znanstvenikom in inženirjem ponuja možnost konkurenčnega sodelovanja pri vesoljskih raziskavah in misijah. Eden izmed odmevnih projektov centra, pri katerem je s premostitvenim kreditom sodelovala tudi SID banka, je vesoljska odprava satelita NEMO-HD, ki je bil v četrtek, 3. 9. 2020 okoli četrte ure zjutraj iz izstrelišča v Francoski Gvajani tudi uspešno lansiran v vesolje. S tem se je Slovenija pridružila državam s sateliti v vesolju in še okrepila odnose z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA), kar posredno povečuje tudi vlogo slovenskega gospodarstva v globalnem vesoljskem sektorju.

Direktor Centra odličnosti Vesolje-SI, prof. dr. Tomaž Rodič je o sodelovanju z nami povedal: »SID banka nam je s financiranjem v ključnem trenutku priskočila na pomoč in v kratkem času zagotovila zadostna sredstva, da smo lahko učinkovito nadaljevali vesoljsko odpravo NEMO-HD. Satelit bo po uspešni izstrelitvi rakete Vega kot prvi slovenski mikrosatelit krožil v vesolju, z njim pa bo Zemljo mogoče opazovati interaktivno.

Veseli nas, da je SID banka tako lahko prispevala k pogumnim korakom Slovenije na poti v vesolje.

Za več informacij spremljajte spletno stran Center odličnosti Vesolje-SI.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
29. September 2020

V SID banki smo na naši spletni strani dobili novega digitalnega pomočnika oziroma t.i. Chatbot s katerim lahko klepetate, hkrati pa bo novi pomočnik obiskovalcem naše spletne...

22. September 2020

Podjetja po novem lahko neposredno pri SID banki prejmejo kredite po programu Financiranje tehnološko-razvojnih projektov (RRI 3). 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.