Neresnične informacije o kreditiranju SID banke

V zadnjih dneh smo bili seznanjeni z objavo lažnih informacij na spletu, ki se nanašajo na kreditiranje s strani SID banke. Prek aplikacije Facebook Messenger se širi neresnična informacija o ponudbi SID banke za kreditiranja fizičnih oseb. Izpostavljamo in poudarjamo, da SID banka ne posluje s fizičnimi osebami in ne zagotavlja osebnih kreditov. Naša vloga je osredotočena na financiranje slovenskega gospodarstva, vključno s podjetji, občinami in zavodi.

Na spodnji sliki je posnetek zaslona zavajajočega sporočila, ki kroži po spletu.  

 

 

Gre za prevaro in zlorabo imena SID banke, kar ostro obsojamo. Zato bomo preiskali to situacijo, da preprečimo morebitne nadaljnje poskuse zlorabe našega imena in ugleda in zaščitimo naše stranke.

Za učinkovito izvedbo preiskave pozivamo vse, ki razpolagajo s kakršnimi koli informacijami o pošiljatelju navedene lažne ponudbe, da nam le-te posredujejo na e-naslov sidbanka@sid.si. Prosimo, da nam posredujete podatke, kot so e-poštni naslov, ime ali uporabniško ime na družbenih omrežjih, kar nam bo omogočilo identifikacijo odgovornih posameznikov ter preprečitev nadaljnjih poskusov zlorabe.

Želimo poudariti še, da se zavedanje o tovrstnih prevarah izkazuje kot ključno orodje za ohranjanje varnosti v digitalnem okolju. Zato spodbujamo skupna prizadevanja v smeri ozaveščanja in izobraževanja o varnosti na spletu, kar bo pripomoglo k učinkovitemu obvladovanju podobnih incidentov v prihodnosti.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.