Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to aktivnostjo v SID banki krepimo vlogo pri spodbujanju in financiranju prehoda v trajnostno gospodarstvo. S celovitim pristopom k aktivnemu spodbujanju trajnostne transformacije ter hkratnim odgovornim obvladovanjem s tem povezanih tveganj, je SID banka usmerjena k istim ciljem, ki jih zasleduje tudi širša evropska usmeritev v trajnostno poslovanje.

Okvir delovanja poleg neposredne finančne podpore vključuje tudi strokovno svetovanje in pomoč pri pripravi trajnostnih projektov ter izpolnjevanju pogojev za izdajo zelenih obveznic. SID banka s tem podjetjem pomaga pri razvoju projektov, ki prispevajo k zmanjševanju ogljičnega odtisa, izboljšanju energetske učinkovitosti ter spodbujanju obnovljivih virov energije, kar dodatno krepi konkurenčnost slovenskih podjetij na globalnem trgu.

Z Okvirom delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij si SID banka prizadeva sodelovati s slovenskimi podjetji vseh velikosti na področju tržnega financiranja z vrednostnimi papirji. Z izvajanjem Okvira nastopamo kot sidrni vlagatelj v zelene obveznice slovenskih podjetij, pri čemer lahko s svojo udeležbo na primarnih emisijah v okviru svojega mandata omogočamo podjetjem lažji dostop do kapitalskih trgov.

Za več informacij o Okviru delovanja SID banke in možnosti sodelovanja nas lahko kontaktirate na elektronski naslov zakladnica@sid.si. Veselimo se vašega sporočila in sodelovanja pri skupnem prehodu v trajnostno prihodnost.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.