Opozorilo strankam - sumi prevar svetovalcev

Ker so se na trgu pojavili primeri sumov prevar pri posredovanju sredstev SID banke, zainteresiranim strankam sporočamo, da SID banka vloge strank obravnava transparentno in nediskriminatorno, skladno z datumi prejema vloge.

Za pomoč pri pripravi vloge za pridobitev financiranja po programih SID banke so vam na voljo naši poslovni skrbniki, zunanjih svetovalcev SID banka nima.

Potencialnim strankam je prepuščeno, da se odločijo ali bodo vlogo za pridobitev kredita pripravile same ali za to koristile storitve svetovanja, ki so dostopne na trgu. V primeru izbire zunanjih svetovalcev (svetovalno podjetje, podjetniški ali finančni svetovalec), SID banka v tem pogodbenem odnosu med stranko in zunanjim svetovalcem ne sodeluje.

Najpogostejši znaki, po katerih se lahko prepozna, da vezano na svetovalno storitev zunanjih izvajalcev obstoji sum prevare so, da:

  • ponujajo, da bo kredit odobren,
  • ponujajo obravnavano preko vrste,
  • zahtevajo plačilo stroškov vnaprej,
  • pošiljajo vzorce kreditnih pogodb,
  • predstavljajo se kot svetovalci SID banke, ki pripravljajo vloge,
  • v podpisu uporabljajo naš logotip, ki je poslan z drugih e-mailov.

V primeru, da naletite na tako ponudbo, vas pozivamo da le-to prijavite policiji, lahko pa nas tudi vprašate za nasvet ali mnenje, dosegljivi smo na e-mailu: skladnost@sid.si.

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
23. April 2021

SID banka znova ponuja posojila za financiranje naložbenih projektov – Naložbe 3, tokrat z vključeno trajnostno komponento.

19. April 2021

Predstavniki desetih dolenjskih in belokranjskih občin, SID banke ter podjetij CERO-DBK in CGP so sklenili pogodbo o gradnji objekta za mehansko in biološko obdelavo komunalnih odpadkov....

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.