Prenova Splošnih pogojev zavarovanja in nova politika slovenske komponente

Pri SID banki so stopili v veljavo novi Splošni pogoji zavarovanja kredita dobavitelja in Splošni pogoji zavarovanja rizikov pred dobavo, uveljavljena pa je tudi nova politika slovenske komponente.

Splošni pogoji zavarovanja so bili zasnovani tako, da posamezni zavarovalni pogoji veljajo za en produkt s čimer je dosežena večja jasnost in preglednost pravil zavarovanja. Sledila bo prenova pogojev tudi za vse ostale zavarovalne produkte, ki jih SID banka kot pooblaščena institucija izvaja v imenu in za račun Republike Slovenije.   

Nova politika slovenske komponente je rezultat sprememb globalnega in slovenskega poslovnega okolja, izkušenj, pridobljenih od sprejema do sedaj veljavne politike slovenske komponente v letu 2012 ter predlogov in pobud slovenskih izvoznikov in njihovih financerjev. V okviru politike se namesto samo kvantitativnih uvaja tudi uporaba kvalitativnih elementov. Poleg ostalih sprememb je v okviru kvantitativnih elementov znižan zahtevani minimalni odstotek slovenske komponente, ki sedaj znaša 20%

 

Več informacij o novih splošnih pogojih in spremenjeni politiki slovenske komponenete.

Zavarovalne produkte, ki so na voljo pri SID banki pa si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mlrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mlrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
13. Maj 2020

SID banka je s Coface PKZ in Zavarovalnico Triglav podpisala pozavarovalno pogodbo, ki zagotavlja dodatne kapacitete za odobravanje limitov za zavarovalno kritje, ki bodo omogočali...

29. April 2020

Zakon je Državni zbor RS sprejel 28. 4. 2020, veljati pa bo začel naslednji dan po objavi v Uradnem listu. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.