SID banka zelo uspešno plasira kohezijska sredstva

Podjetjem in občinam je skupaj s finančnimi posredniki letos odobrila financiranje iz kohezijskih sredstev v skupni višini skoraj 73 milijonov evrov. 

Predsednik uprave, mag. Sibil Svilan pravi: “Z zadovoljstvom ugotavljamo, da lahko SID banka z uspešnim plasiranjem kohezijskih sredstev podjetjem še v letošnjem letu omogoči nova povratna sredstva, oziroma nadaljnjo uporabo finančnih sredstev kohezijske politike. S tem SID banka kot partnerica Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko uspešno uresničuje mandat upravljanja Sklada skladov in spodbujanja konkurenčnosti gospodarstva, ohranjanja in odpiranja novih delovnih mest ter trajnostnega razvoja Slovenije. Že v finančni perspektivi 2014-2020 je več poudarka na povratnih oblikah financiranja s finančnimi instrumenti, ta vloga pa se bo v naslednji finančni perspektivi 2021-2027 še dodatno povečala. Uspešno črpanje kohezijskih povratnih sredstev je namreč dokaz, da se podjetja zavedajo pomena trajnosti in ostalih prednosti, ki jih imajo finančni instrumenti v primerjavi z nepovratnimi sredstvi. S tem dokazujemo, da tudi v Sloveniji zmoremo uspešno, preko finančnih instrumentov oziroma povratnih sredstev, črpati kohezijska sredstva.“

 

Sporočilo za javnost

 

 

tisoč
novih delovnih mest v letu 2018
mlrd €
dodatne prodaje v letu 2018
mlrd €
dodatnega izvoza v letu 2018

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

09. Januar 2020

S podpisom sporazuma je SID – slovenska izvozna in razvojna banka postala izvajalski partner Evropske komisije pri izvajanju Instrumenta za povezovanje Evrope v okviru razpisa "IPE 2019...

03. December 2019

S financiranjem vrtca Kamnitnik Škofja Loka, SID banka znova potrjuje svoje delovanje ustvarjanja in doseganja širših družbenih ciljev ter spodbujanja trajnostnega razvoja Slovenije....

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.