Ublažitev finančnih posledic širjenja virusa SARS-CoV2 v gospodarstvu

Skupaj z MGRT je SID banka MSP in velikim podjetjem ponudila finančne produkte v skupni višini 800 mio EUR, od tega za 200 mio EUR novih oz. prilagojenih produktov ter 600 mio EUR obstoječih produktov.

Pokrivali bomo zlasti segment posojil od 100.000,00 EUR do 7 mio EUR, pri nekaterih obstoječih programih tudi do 20 mio EUR.

SID banka je spremenila oz. dopolnila nekatere na trgu že obstoječe finančne produkte, nekateri pa so še v fazi razvoja in sicer:

  1. Likvidnostno financiranje, ki malim in srednje velikim podjetjem (msp) ter velikim podjetjem nudi kratkoročne kredite Več o kreditu
  2. MSP 9 - financiranje opredmetenih in neopredmetenih sredstev in/ali likvidnostno financiranje. Predvidena objava programa bo konec aprila.
  3. V dejavnosti turizma in gostinstva poleg financiranja naložb, nudimo tudi likvidnostno financiranje sp-jem, msp-jem, velikim podjetjem in zadrugam. Več o kreditu
  4. Za namene posrednega financiranja poslovne banke in hranilnice nudijo vsem gospodarskim družbam, tudi sp-jem in zaposlenim financiranje različnih vrst namenov k čimer so pristopile Abanka, Addiko Bank, NKBM in Sberbank. Več informacij o programih.
  5. Financiramo potrebe zdravstvenih zavodov in ustanov za nakup zaščitne opreme, materiala ali naročila storitev zaradi epidemije COVID-19 ter omogočamo garancije za dobave zaščitnega materiala in zdravstvene opreme. Kontakt
  6. Na področju instrumentov zavarovanja za izvozna podjetja je banka dopolnila ponudbo zavarovanja kreditov za pripravo na izvoz ter bankam in izvoznikom zavaruje tudi plačilne garancije, povečala kritje poslovnih terjatev ter zahtevana slovenska komponenta je znižana na 20 %. Kontakt
  7.  Omogočamo sklenitev kreditnih zavarovanj za dane avanse za dobavo respiratorjev, mask in druge zaščitne opreme. Kontakt
  8. Za s.p., mikro ali mala, socialna in zagonska podjetja bodo kmalu bodo na voljo mikrokrediti iz Sklada skladov preko Slovenskega podjetniškega sklada. Več o kreditih
  9. Za s.p, zagonska podjetja, msp, velika podjetja in zadruge bodo kmalu na voljo sredstva za financiranje naložb v raziskave, razvoj in inovacije preko Sberbank in Gorenjske banke. Več o kreditih
  10. Obstoječi produkti (brez napovedanih sprememb) so že na voljo in so dostopni na naši spletni strani. Več informacij
  11. SID banka nudi prvovrstne, brezpogojne portfeljske garancije v okviru Sklada skladov EKP, ki jih bodo sodelujoče banke in hranilnice lahko koristile pri financiranju samostojnih podjetnikov, MSP, zadrug in zavodov ter pri financiranju velikih podjetij. Podjetja bodo na ta način lahko izboljšala svoj dostop do virov financiranja, tudi z ugodnejšimi pogoji zadolževanja, saj bo v okviru Sklada skladov, ki ga upravlja SID banka, le ta primarno zagotovila kritje tveganja izgube iz naslova kreditov danim podjetjem po pogojih instrumenta. Javna poziva za finančne institucije sta objavljena na spletni strani SID banke.
  12. Stranke SID banke, ki ne morejo poravnati kreditnih obveznosti zaradi posledic epidemije COVID-19 vabimo, da izpolnijo Zahtevek za odlog odplačevanja kredita.

Glede na verjetno upočasnjevanje gospodarske rasti, je v nadaljnjih mesecih, glede na potek dogodkov, možen razvoj oz. aktivacija tudi posebne protikrizne oz. proticiklične intervencije SID banke.

Več informacij lahko pridobite na spletni strani SID banke oz. na kontaktnih telefonskih številkah: 01/ 2007 480, 01/ 2007 514 ali 01/ 2007 407 ali na e-mailu: financiranje@sid.si.

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

05. Februar 2024

Opozorilo o neresničnih informacijah in zavajajočem sporočilu prek aplikacije Facebook Messenger o kreditiranju s strani SID banke

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.