Verjetno ste se vprašali kaj imata skupnega SID banka in drežniška koza?

1. Drežniška koza, ki nastopa v korporativnem videospotu SID banke, je edina slovenska avtohtona pasma koze, SID banka pa edina avtohtona banka v 100 % lasti Republike Slovenije.

2. Koza je za človeka izredno koristna, njena krma je prosto dostopna v naravi, koza pa iz teh zelo osnovnih surovin proizvede tudi zdrave mlečne izdelke. SID banka s finančnimi in zavarovalnimi produkti, ki jih razvija sama, podjetjem omogoča dostop do ugodnih virov financiranja, ki so potrebni za nadaljnje zdravo poslovanje.

3. Glavni odliki drežniške koze sta odpornost in odlična prilagojenost na skromne pogoje. To sta tudi odliki SID banke, ki svojo ključno – interventno in proticiklično vlogo na finančnem trgu nastopi v času gospodarskih kriz, ko na trgu podjetjem primanjkuje različnih možnosti financiranja in zavarovanja.

4. Koza je naravni varuh narave, hkrati pa drežniška koza spada med pasme s kritično stopnjo ogroženosti. SID banka s spodbujanjem zelenih in krožnih oblik poslovanja podjetij že več kot desetletje skrbi za ozaveščanje o pomembnosti ohranjanja narave. Ohranite jo s svojim delovanjem tudi vi.

Kot vidite, obe, tako SID banka kot drežniška koza, vsaka na svoj način in na svojem področju skrbita za sožitje in trajnostni razvoj Slovenije, njenih prebivalcev in njenega gospodarstva v dobrih, še bolj pa tudi v malo slabših časih.  

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2020
mrd €
dodatne prodaje v letu 2020
mrd €
dodatnega izvoza v letu 2020
23. November 2021

Na prvi pogled morda povezave res ni. Če dobro razmislimo pa sta si precej podobni. Imata namreč štiri ključne skupne značilnosti, ki definirajo njun obstoj in delovanje.

05. Oktober 2021

S tem je omogočila več kot 237 milijonov evrov financiranj slovenskih podjetij in občin ter v septembru 2021 izbrala še dva nova posrednika finančnih instrumentov v okviru Skladov SID banke....

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.