Uprava

Predsednik uprave

Borut Jamnik

Članica uprave

mag. Stanka Šarc Majdič

Tajništvo uprave

t: 01 2007 550

Borut Jamnik

Predsednik uprave

Borut Jamnik, rojen leta 1970, iz Ljubljane, je po končanem študiju teoretične matematike na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo Univerze v Ljubljani karierno pot začel v Agenciji RS za prestrukturiranje in privatizacijo, nato pa v Kapitalski družbi prevzel vodenje oddelka za analize in informacijsko tehnologijo. Vodil je projekt ustanavljanja prvega pokojninskega sklada v Sloveniji. Leta 2000 je nastopil mandat namestnika uprave Kapitalske družbe. V obdobjih 2003–2005 in 2008–2011 je bil predsednik uprave Kapitalske družbe, v vmesnem obdobju član uprave v družbi Hit, pristojen za finance in upravljanje skupine, ter sprva svetovalec in nato član uprave v Probankini družbi za upravljanje. Leta 2011 je prevzel vodenje uprave Modre zavarovalnice, kjer je bil odgovoren za področja upravljanja premoženja, skladnosti poslovanja, planiranja in kontrolinga ter pravnih in kadrovskih zadev. 

Od leta 1999 je bil član ali predsednik številnih organov upravljanja v različnih podjetjih (Telekom Slovenije, Pivovarna Laško, Zavarovalnica Triglav, NLB, Luka Koper, Comet, Swaty, Lesnina, Žito, Krka, Nova KBM itd.). Od leta 2012 do leta 2018 je bil član upravnega odbora Evropskega združenja pokojninskih skladov javnega sektorja (EAPSPI).

V Združenju nadzornih svetov (ZNS), ki mu je od leta 2012 do 2020 tudi predsedoval, je aktivno sodeloval pri razvoju stroke in prakse korporativnega upravljanja ter delovanja nadzornih svetov in upravnih odborov. Kot član nadzornih svetov sodeluje pri različnih oblikah zapletenih korporativnih akcij ter z dolgoletnimi izkušnjami in pogajalskimi sposobnostmi prispeva k reševanju zahtevnih poslovnih izzivov.

mag. Stanka Šarc Majdič

Članica uprave

Mag. Stanka Šarc Majdič je diplomirala in kasneje magistrirala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Svojo karierno pot je pričela v gospodarstvu, a se kmalu priključila finančnemu sektorju v katerem deluje že več kot 15 let, od tega 12 let v bančništvu. Bančne izkušnje je pridobivala kot izvršna direktorica za področje tveganj v Gorenjski banki, pred tem pa v mednarodnih bančnih skupinah Sparkasse in Hypo Alpe Adria Bank.

Preizkusila se je tudi v marketinški agenciji, kjer je prevzela vodenje področja financ in računovodstva in IT, pri čemer je s procesom planiranja in finančnega poročanja nadgradila in optimizirala procese. Izpopolnjevala se je tudi na področju direktorice skladnosti poslovanja v fintech podjetju, pri čemer je izvajala nadzor nad sistemi in procesi s področja skladnosti poslovanja in upravljanja tveganj ter svetovala upravnemu odboru na področju razvoja poslovanja, upravljanja tveganj in skladnosti.

Na svoji poslovni poti se je dodatno izobraževala na področju strateškega načrtovanja, razvoja zaposlenih, bančništva in na področju poslovnih financ, s poudarkom na vrednotenju podjetij ter razvoju strategije upravljanja kreditnih tveganj, pri čemer je razvijala in implementirala nova orodja za upravljanje tveganj, vse z namenom izboljšanja uspešnosti in učinkovitosti poslovanja.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
15. Julij 2024

SID banka, Evropski investicijski sklad in Hrvaška razvojna banka HBOR so postali temeljni vlagatelji v prvi sklad za tehnološke inovacije v Sloveniji in na Hrvaškem.

30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.