Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja

Na dogodku Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja, ki sta ga v Ljubljani, 27.09.2022, organizirali Gospodarska zbornica Slovenije in Ljubljanska borza, so se seznanili z različnimi oblikami virov financiranja, načini za izboljšanje likvidnosti podjetja ter optimizacijo strukture kapitala za prihodnjo rast.

Inflacija, energetska kriza in zeleni prehod postavljajo podjetja pred dilemo, kako priti do virov financiranja. Udeleženci so poudarili, da je še posebej v času nestabilnih geopolitičnih trendov treba zagotoviti, da se razvije znanje na področju pridobivanja alternativnih sredstev. Kot pomemben dejavnik pri razvoju trga kapitala so izpostavili tudi davčne spodbude in stabilno davčno okolje.

Strokovnjaki so predstavili široko paleto različnih virov financiranja o katerih podjetja nimajo ustreznega znanja ali pa so do njih iz različnih razlogov nezaupljiva. Poudarek je bil predvsem na možnostih investiranja, ki so na razpolago za mlada in inovativna podjetja.

Direktorica oddelka za razvoj produktov in EU programe SID banke, Natalija Stošicki, je predstavila vlogo in cilje SID banke pri oblikovanju produktov za spodbujanje lastniškega financiranja v Sloveniji. Predvsem na področju novega SEGIP TOP-UP programa - Slovenski naložbeni program kapitalske rasti, Sklad za prenos tehnologij, Sklad za nasledstva in Sklad tveganega kapitala.

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
17. November 2022

Za financiranje v okviru programa Promet 1 (Financiranje gospodarskih subjektov na področju cestnih prevozov), ki se izvaja do 31. 12. 2022, ...

10. November 2022

Ob 30. obletnici začetka obstoja SID banke smo 10.000 evrov  namenili v obliki donacije Zvezi prijateljev mladine Moste Polje za ukrajinske otroke. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.