Izvozna konferenca Medijske hiše Delo

Na izvozni konferenci Medijske hiše Delo v Ljubljani, ki je potekala 28.09.2022, so se slovenski izvozniki seznanili z izzivi v mednarodnem okolju, ki zahtevajo hitre odzive in neprestano prilagajanje. Direktorji najuspešnejših slovenskih podjetij kot tudi tuji gostje iz gospodarstva in financ so se poglobili v iskanje priložnosti za slovensko gospodarstvo v času tveganj in hitro spreminjajočem se okolju.

Podatki kažejo, da Slovenija krepi dodano vrednost izvoza, ključna za izvozne rezultate je trgovinska in storitvena menjava naše države. Slovenski izvozniki so izboljšali povprečno dodano vrednost izdelkov, ki jih izvažajo na trge EU. V lanskem letu je 100 največjih slovenskih izvoznikov v EU ustvarilo 56 odstotkov celotnega izvoza, 500 največjih pa 77 odstotkov celotnega izvoza v EU.

Izvršni direktor SID banke, Saša Keleman, je poudaril: »Bolj kot kadarkoli prej lahko vidimo, kako krhek je naš svet. Podatek, da je 77 odstotkov izvoza povezanega z EU in glede na dodano vrednost po različnih sektorjih, kaže na to, da je Slovenija zelo odvisna od tega, kako deluje evropsko gospodarstvo. Ob dogodkih v povezavi s cenami energentov, razpoložljivostjo surovin, inflacijo in podobno, lahko ugotovimo, da razmere malim gospodarstvom prinašajo tako prednosti in priložnosti kot tudi slabosti. V naših dejavnostih razpolagamo s paleto orodij, ki jih lahko uporabimo v času rasti gospodarstva ali pa kot ukrepe proti krizi. Seveda pa je zelo pomembno, da so ta orodja nekako koordinirana.«

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
17. November 2022

Za financiranje v okviru programa Promet 1 (Financiranje gospodarskih subjektov na področju cestnih prevozov), ki se izvaja do 31. 12. 2022, ...

10. November 2022

Ob 30. obletnici začetka obstoja SID banke smo 10.000 evrov  namenili v obliki donacije Zvezi prijateljev mladine Moste Polje za ukrajinske otroke. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.