Nov program financiranja podjetij, ki so utrpela negativen vpliv na poslovanje zaradi agresije Rusije proti Ukrajini (program ORMG1)

Program bo podjetjem vseh velikosti, katerih slabša uspešnost je posledica agresije Rusije proti Ukrajini, olajšal dostop do financiranja naložb v obratna sredstva ali izvedbe naložb na področju Republike Slovenije pod ugodnimi pogoji. Kreditne vloge bomo preko portala vlog sprejemali od 13.04.2023 dalje. 

Bistvene prednosti novega programa:

  • Znesek posameznega kredita je od 100.000 EUR naprej.
  • Doba kreditiranja je med 2 in 12 let.
  • Možne so vse vrste zavarovanj.
  • Financiranje do 85 % vrednosti naložb vključno z nevračljivim DDV.
  • Ugodna obrestna mera, ki je nižja od približka tržne obrestne mere.
  • Moratorij na odplačilo glavnice 24 mesecev, vendar ne več kot ½ ročnosti kredita.

Krediti po programu ORMG1 so gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom in zadrugam na voljo neposredno pri SID banki, ki je tako z novim programom zagotovila dodatno in potrebam gospodarstvu prilagojeno dolgoročno financiranje.

Več o programu

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
24. April 2024

Objava letnega poročila SID banke za leto 2023, ki je oblikovano v viziji zelene prihodnosti, ki jo omogoča kapital....

25. Marec 2024

SID banka in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila skupaj preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.