Podpis dogovora o spodbujanju sodelovanja med Japonsko in Slovenijo in sodelovanju med SID banko in Japonsko banko za mednarodno sodelovanje (JBIC)

Predsednik uprave SID banke, mag. Damijan Dolinar, in guverner Japonske banke za mednarodno sodelovanje, g. Maeda Tadashi, sta ob prisotnosti veleposlanice RS na Japonskem, dr. Ane Polak Petrič, podpisala dogovor o krepitvi in spodbujanju sodelovanja med Japonsko in Slovenijo za ustvarjanje novih poslovnih priložnosti na področjih, kot so digitalizacija, čista energija, okolje in kakovostna infrastruktura v Sloveniji in tretjih državah.

 

Na sliki zgoraj levo: g. Maeda Tadashi
Na sliki zgoraj desno: mag. Damijan Dolinar
Na sliki spodaj: dr. Ana Polak Petrič

 

Cilj podpisanega dogovora o sodelovanju je krepitev odnosov in skupno financiranje JBIC in SID banke ter s tem ustvarjanje novih poslovnih priložnosti za japonska in slovenska podjetja na področjih digitalizacije, čiste energije in okoljskih projektov, ki prispevajo k ogljični nevtralnosti, kakovostni infrastrukturi in povezljivosti Slovenije ali tretjih držav, vključno z regijo Zahodnega Balkana.

 

 

Ob 30. obletnici vzpostavitve japonsko-slovenskih diplomatskih odnosov v letošnjem letu SID banka s tem dogovorom o sodelovanju krepi odnose z JBIC z izmenjavo strokovnih znanj in spodbuja ustvarjanje poslovnih priložnosti tako za japonska kot slovenska podjetja.

 

Predsednik uprave SID banke, mag. Damijan Dolinar pravi: »SID banka je počaščena, da je v krogu štirih evropskih razvojnih bank, ki je z JBIC sklenila memorandum o soglasju in na ta način podpira nadaljnje sodelovanje z japonsko banko za mednarodno sodelovanje (JBIC) v korist japonskih in slovenskih podjetij. Japonski vlagatelji v Sloveniji že sodijo med tiste z najvišjo dodano vrednostjo, podpisani memorandum o soglasju pa si prizadeva za pospeševanje sodelovanja, predvsem na področju digitalizacije, inovacij, čiste energije in infrastrukture, hkrati pa podpira izmenjavo najboljših praks med SID banko in JBIC

Več informacij si lahko preberete v: sporočilu za javnost

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2021
mrd €
kreditni portfelj v letu 2021
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2021
17. November 2022

Za financiranje v okviru programa Promet 1 (Financiranje gospodarskih subjektov na področju cestnih prevozov), ki se izvaja do 31. 12. 2022, ...

10. November 2022

Ob 30. obletnici začetka obstoja SID banke smo 10.000 evrov  namenili v obliki donacije Zvezi prijateljev mladine Moste Polje za ukrajinske otroke. 

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.