Podpora slovenskih podjetij na trgih zunaj EU

SID banka je v okviru zavarovanja komercialnih in nekomercialnih rizikov, omogočila tudi financiranje tujega kupca, ki kupuje izdelke in storitve slovenskih družb. Kredit v višini 4,9 milijona evrov je tako pridobila ukrajinska družba Ukrtelecom, s katero je Iskratel podpisal pogodbo za dobavo dostopovne multiservisne opreme (GPON) za preko 300 naselij s 40.000 gospodinjstvi in dobavo kablov iz optičnih vlaken ter izgradnjo optičnega omrežja v dolžini več kot 3800 km.

SID banka s tovrstnim zavarovanjem in financiranjem pomaga slovenskim podjetjem pri širitvi posla pod konkurenčnimi pogoji na trge zunaj EU in jim na ta način zagotavlja varnejše poslovanje.

Z danim kreditom ukrajinskemu Ukrtelecom je Iskratelu omogočeno takojšnje plačilo po dobavi in varnost poslovanja s prenosom tveganja neplačila na SID banko. S tem pa se hkrati povečuje tudi konkurenčnost družbe Iskratel. SID banka je posel zavarovala v okviru zavarovalne sheme, ki jo izvaja kot izvozno kreditna agencija v imenu in za račun Republike Slovenije.  

SID banka omogoča zavarovanje in financiranje tujih podjetij, ki kupujejo storitve in izdelke slovenskih družb, neposredno ali pa preko njihove lokalne banke. Zaveda se, da sta konkurenčnost in rast slovenskega gospodarstva bistvenega pomena - za razvoj gospodarstva in družbe kot take. Zato s svojimi program zavarovanja in financiranja sledi potrebam slovenskega gospodarstva in s tem spodbuja njegovo konkurenčnost tudi na trgih zunaj EU.

 

 

Sporočilo za javnost: /sites/www.sid.si/files/documents/novice/podpora_slovenskih_podjetij_na_trgih_zunaj_eu_final.pdf

 

 

tisoč
novih delovnih mest v letu 2018
mlrd €
dodatne prodaje v letu 2018
mlrd €
dodatnega izvoza v letu 2018

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

03. Oktober 2019

SID banka – slovenska razvojna in izvozna banka ima od oktobra dalje odprt portal za vloge tudi za samostojne podjetnike in zadruge. Tako lahko zaprosijo za sofinanciranje na...

27. Junij 2019

Zaradi zvišanja bonitetne ocene Republike Slovenije dne 14. junija 2019 je bonitetna agencija Standard & Poor`s dne 21. junija 2019 posledično zvišala tudi bonitetno oceno SID banke...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.