S prevzemom Prve kreditne zavarovalnice SID-PKZ, Coface okrepil svoj položaj na trgu v jadranski regiji

Družba Coface je danes objavila prevzem SID - PKZ, vodilne slovenske kreditne zavarovalnice, z največjim tržnim deležem, ki bo delovala pod novim imenom Coface PKZ. Prevzem podpira strategijo dobičkonosne rasti družbe Coface v Srednji in Vzhodni Evropi.

SID - PKZ je leta 2005 ustanovila SID banka. V letu 2018 je SID - PKZ zabeležil 14,3 milijona EUR bruto obračunanih premij. Prevzem nevtralno vpliva na kapitalsko ustreznost družbe Coface.

S to strateško potezo je Coface okrepil tržni položaj v jadranski regiji. S širokim naborom storitev in s prostrano mednarodno mrežo bo družba okrepila podporo slovenskim izvoznikom in tako ustvarila dodano vrednost svojim strankam ter prispevala h gospodarskemu razvoju v Sloveniji. Coface PKZ bo integrirana v regijo Srednje in Vzhodne Evrope pod vodstvom regijskega direktorja g. Declana Dalyja.

g. Xavier Durand, CEO skupine Coface je ob tem dejal:

 “To je po desetih letih prvi večji prevzem družbe Coface. Utrdil bo našo prisotnost v tem pomembnem delu sveta in je povsem v skladu z našim »Fit to win« strateškim načrtom. Ponosni smo, da bomo lahko s pomočjo nove pridobitve dodatno prispevali k slovenskemu gospodarstvu, hkrati pa želimo izraziti dobrodošlico zelo izkušeni in prepoznavni ekipi 74 strokovnjakov SID – PKZ.”

Ob zaključku prodajnega postopka je mag. Sibil Silvan, predsednik Uprave SID Banke dejal:

"Verjamem, da bo nov strateški lastnik SID - PKZ zagotovil nove priložnosti za razvoj in nadaljnjo rast dejavnosti zavarovalnice. Slednje bo SID - PKZ omogočilo dostop do večjega števila izvoznih trgov, kar bo nedvomno prispevalo k razvoju slovenskega gospodarstva. Prevzem bo pozitivno vplival na konkurenčnost v zavarovanju in pozavarovanju nekomercialnih tveganj, ki jih bomo še naprej izvajali v SID banki. Verjamemo, da bo to dodatno spodbudilo slovenski izvoz in trajnostni gospodarski razvoj Slovenije.."

Sergej Simoniti, predsednik Uprave SID – PKZ, je dodal:

“Veseli nas, da smo postali del družine Coface. Kot del skupine SID banke smo v preteklih 27 letih gradili in prispevali k rasti slovenskega gospodarstva. Ponosni smo, da je Coface prepoznal naše dosežke in našo vrednost. Prepričani smo, da bomo kot del skupine našim strankam lahko ponudili še boljše storitve. Verjamemo, da bomo skupaj s družbo Coface okrepili naš vodilni položaj na trgu in bili prva izbira med kreditnimi zavarovalnicami v jadranski regiji.”

 

Sporočilo za javnost

 

 

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

tisoč
novih delovnih mest v letu 2019
mlrd €
dodatne prodaje v letu 2019
mlrd €
dodatnega izvoza v letu 2019
13. Julij 2020

Evropska komisija je v četrtek, 9. julija 2020 v sklopu t.i. Začasnega okvira, odobrila shemo za financiranje slovenskih podjetij, prizadetih zaradi epidemije koronavirusa. 

02. Julij 2020

SID banka je na mednarodnih kapitalskih trgih uspešno izdala covid-19 obveznice v znesku 350 mio EUR. Sredstva iz naslova obveznic bodo namenjena financiranju slovenskega gospodarstva za...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.