Trajnostno poročilo SID banke za leto 2022

Pripravili smo trajnostno poročilo SID banke, kjer razkrivamo informacije o ekonomskih, okoljskih, družbenih in upravljavskih učinkih banke.

Že 30 let prispevamo k razvoju slovenskega gospodarstva. Soočili smo se z izzivi ruske agresije na Ukrajino, ki še vedno vpliva na energetske trge in preskrbovalne verige. S protikriznimi ukrepi in zelenimi investicijami smo omilili posledice ter vztrajali pri trajnostnem razvoju. V luči spremenjenih razmer smo okrepili svoje delovanje, spodbujali prehod v krožno gospodarstvo in uvajali ESG načela v poslovanje banke. 

Tudi v prihodnje bomo z zelenimi transformacijami procesov in podpiranjem zelenega gospodarstva sledili naši zgodovini ter ostali ključni akter v razvoju slovenskega gospodarstva in dobrobiti skupnosti.

Več o našem trajnostnem delovanju si preberite v Trajnostnem poročilu za leto 2022, ki je dostopno s klikom na spodnjo datoteko.

Trajnostno poročilo SID banke za leto 2022

Skupaj z vami gradimo zeleno prihodnost za vse nas!

Pokličite 01 200 75 00 ali nam pišite na info@sid.si

držav
prisotni v letu 2022
mrd €
kreditni portfelj v letu 2022
mrd €
zavarovalni portfelj letu 2022
30. Maj 2024

SID banka je v mesecu aprilu letošnjega leta vzpostavila Okvir delovanja SID banke pri nakupu zelenih obveznic slovenskih podjetij. S to...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.