Financiranje infrastrukturnih in energetskih projektov

Občinam nudimo dolgoročno financiranje naložb v lokalno javno infrastrukturo ter lokalnih ukrepov učinkovite rabe energije in stanovanjske oskrbe za ranljive skupine prebivalstva.

Občine pri zagotavljanju finančnih sredstev za izvajanje svojih projektov v veliki meri uporabljajo nepovratno razvojno pomoč iz evropskih sredstev in podobne oblike pomoči. Za zaprtje finančne konstrukcije posameznih projektov pa praviloma potrebujejo še dodatno financiranje, ki ga v obliki povratnih sredstev pridobivajo na finančnem trgu.

V SID banki smo z namenom zagotovitve dodatnih in posebnim potrebam občin prilagojenih instrumentov razvili razvojno-spodbujevalni program dolgoročnega financiranja za spodbujanje:

  • Naložb v lokalno javno infrastrukturo.

  • Lokalnih ukrepov učinkovite rabe energije. 

  • Lokalnih ukrepov stanovanjske oskrbe za ranljive skupine prebivalstva.

Program izvajamo v sodelovanju z Evropsko investicijsko banko (EIB) in Razvojno banko Sveta Evrope (CEB), skupno v višini do 100 milijonov €.

Možna sta dva načina financiranja: 

  • Sofinanciranje z zainteresiranimi poslovnimi bankami. 
  • Neposredno financiranje SID banke. 

Načina se med seboj razlikujeta v tem, da v primeru sofinanciranja v ponudbi sodeluje tudi ena od komercialnih poslovnih bank. V kolikor pa k financiranju ne pristopi nobena od poslovnih bank, SID banka sama presoja možnosti neposrednega financiranja. Prijavna dokumentacija je v obeh primerih za občino enaka. Dokumentacija je v obeh primerih ista.

Pojasnjevalni diagram - način financiranja

 

tisoč
novih delovnih mest v letu 2018
mlrd €
dodatne prodaje v letu 2018
mlrd €
dodatnega izvoza v letu 2018

Pokličite 01 200 74 80 ali nam pišite na obcine@sid.si

27. Junij 2019

Zaradi zvišanja bonitetne ocene Republike Slovenije dne 14. junija 2019 je bonitetna agencija Standard & Poor`s dne 21. junija 2019 posledično zvišala tudi bonitetno oceno SID banke...

18. Junij 2019

SID banka je na mednarodnih kapitalskih trgih izdala obveznico v znesku 200 milijonov EUR. Sredstva od izdane obveznice bo SID banka namenila financiranju večje konkurenčnosti...

A
Trenutno aktualno
Pravno obvestilo

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih z agencijo, splošnih informacijah, povezanih s komuniciranjem in oglaševanjem, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je SID banka, d.d., Ljubljana, Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju SID banka).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na spletni strani SID banke, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje.
S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da SID banka obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. SID banka lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. eGlasnik) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na e-mail naslov: sidbanka@sid.si zahteva odjavo od prejemanja e-obvestil ter da SID banka osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo SID banka ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja.

Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.